Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، منبت کاری یا کنده کاری روی چوب از قدیمی‌ترین هنر‌های دستی درجهان است ‌.هنری است که با بکار گیری از چوب ظریف ترین صنایع دستی را بوجود می آورد.

تلفیقی از هنر و حوصله هنرمندانی که با مواد اولیه ی ارزان و ساده، محصولاتی با ارزش خلق می کنند، هنرمندانی که با چند قلم و فلز ذهنیات خود را با خطوط کوفی، نقوش اسلیمی، ختایی و گل و مرغ و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. روی چوب کنده کاری می کنند.

نمی‌توان تاریخ دقیقی برای شروع کنده کاری روی چوب درنظر گرفت، چرا که از آن زمان که انسان شروع به کنده کاری و تراشیدن روی دیوارغار‌ها و سنگ وچوب برای ایجاد ارتباط ویا برآوردن نیازهایش کرده است آغاز شکل گیری هنری زیبا، جذاب وسرگرم کننده شده است.

در طول زمان فراز و فرود‌ها و تغییرات و تحولات گسترده‌ای را تا به امروز پشت سر گذاشته است وهم اکنون در سراسر دنیا هنرمندان بسیاری مشغول به کنده کاری روی چوب (منبت) می‌باشند.

طراحی منبت به دو رروش سنتی و صنعتی

مهرداد پایدار استاد منبت کاری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: طراحی و اجرای منبت به روش سنتی وصنعتی  انجام می‌شود.

اوگفت:در روش سنتی طرح به صورت دستی  و در روش صنعتی به این صورت است که همه مراحل طراحی و اجرا با نرم‌افزار انجام می‌شود.

اوافزود:هنر‌های سنتی ایران، گروهی از هنر‌های پرپیشینه کشورمان نظیر صنایع دستی، معماری و هنر‌های وابسته، موسیقی سنتی نواحی و مناطق، کتابت ونگارگری، آیین‌ها و نمایش‌های سنتی (نظیر تعزیه خوانی و...) را شامل می‌شود.

استاد منبت کاری گفت: بدون شک صنایع دستی شاخص‌ترین هنر سنتی ایران است که درطول روزگار به واسطه پیشرفت صنعت، شمایل آن به هنر صنعت نزدیک‌تر شده است و هم اکنون ارزش و اعتبار ویژه‌ای را در عرصه هنر‌های سنتی پیدا کرده است.

پایداربیان کرد: صادرات نقش موثری در رشد و توسعه اقتصادی کشور‌ها دارد،کسب اطلاعات در مورد شناخت از بازار‌های جهانی و برخورداری از سیاست‌های حمایتی وتشویقی دولت و بکارگیری آمیخته بازاریابی، از مهمترین اصول ماندگاری در بازار‌های جهانی و ارتقاء سطح عملکرد صادراتی می‌باشد.

او با بیان اینکه صنایع دستی، تبلور عینی فرهنگ و مظاهر هنری و از نوع هنر‌های کاربردی و مردمی به‌حساب می‌آیند گفت: هر فرآورده دستی، عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن و همچنین عاملی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی محسوب شود.

او با اشاره به اینکه ایران جزو معدود کشور‌هایی است که از دیرباز در زمینه تولید مصنوعاتی دست‌ساز، سـرآمد و صـاحب شهرت بوده گفت: صنایع دستی ایران به لحـاظ زیبـایی و ارزش‌های فرهنگی و هنری مبتنی بر فرهنـگ غنـی ایرانـی اسـلامی و همچنین تنوع محصولات و کاربردی بودن آن‌ها، جایگاه ویژه‌ای در صــنایع دســتی ملــل و اقــوام مختلــف جهــان دارد و در صورت بذل توجه کافی و رفع موانع در تولید، فروش و صادرات، از قابلیت‌های ویژه‌ای برای حضور بیشتر در توسعه اجتماعی اقتصادی کشور برخوردار است.

گسترش صادرات محصولات صنایع دستی در کشور

آزاد یکی از هنرمندان استان گفت:در صورت توجه کافی، مسئولان امر می‌توان با گسترش صادرات محصولات صنایع دستی در کشور، نقش مهمی را در توسعه هر چه بیشتر مناطق مختلف شهری و وروستایی کشور فراهم کنند.

او گفت: عمده‌ترین مشکلات شناسایی شده هنرمندان صنعت چوب عبارتند از بازاریابی نامناسب، تهیه مواد اولیه، عدم نظارت بر تولید محصولات، واردات کالا‌های مشابه، عدم فرهنگ سازی و آگاهی مصرف کننده از کالا‌های تولیدی، عدم وجود یک انجمن برای تبادل نظر بین هنرمندان.

او افزود: در بررسی‌های اجمالی بدست آمده از هنرمندان منبت کار شهر تبریز شاید به جرات می توان گفت در حال حاضر تعداد فعالین این رشته به حدود ۳۰ نفر نیز نمی‌رسند چا بسا شرایط حاکم بر جامعه در هنر و اقتصاد و معیشت هنر تا ده سال آینده باعث رکود و منسوخ شدن این رشته هنری و اجرای آن بصورت سنتی و دستی شود.

شهر‌های سرآمد در زمینه منبت

هنرمند منبت کار گفت: شهر‌های سر آمد در زمینه منبت، شهر تبریز، آباده شیراز، ملایر، قم و تهران بوده که درصد بالایی از حجم تولید مبلمان را عهده دار می‌باشند.

ساخت وسایل تزئینی از چوب

یکی ازبانوان هنرمند گفت:مردم درگذشته برای ساخت ابزار،سلاح، درب های مساجد،ستونها وسایل تزئینی ، وسایل مذهبی ، منبرها،میزهای منبت کاری، قاب ها، جعبه ها و قاشق های دوغ و شربت خوری دسته های چاقو ، خنجر وغیره از هنرمنبت استفاده می کردند که امروز درصنعت مبل سازی هم این هنرصنعت رواج پیداکرده است.

ابزارهای که دراین هنرصنعت استفاده می شود

هنرمند جوان تبریزی گفت: مغارها وسایل تیز و برنده ای هستند که معمولا از سه قسمت دسته،گاه گرفتگی و تیغه تشکیل شده است مغارها دارای دسته ای پلاستیکی یا چوبی می باشند. مغارها مهمترین وسیله برای کندن و تراش دادن می باشند. به طور کلی ۴ نوع مغار در منبت کاری استفاده می شود و بقیه مغار ها زیر مجموعه ای از این مغارها می باشند.

یکی ازهنرجویان استان گفت:هنرجویانی که باابزارهای مختلف به اشیاء جان می بخشند و زندگی را در رگهای هنرجاری می کنند،درختانی که دریک گوشه بی جان افتادند بااستفاده از ابزار این چوب ها را برمی دارند وباشکل ونگار که برروی چوب کشیده می شود، سپس بامغارهای کنده کاری می کنند.

چوب های رایج در صنعت منبت کاری

یکی از هنرمندان گفت:چوب های رایج در صنعت چوب که بعضا در منبت کاری هم از آنها استفاده می شود، افرا، انجيلی، بلوط، تبریزی، توت سفید، توسكا، چنار و راش می باشد.

منبت کاری از رشته های بومی وشاخص استان

به آفرین معاون صنایع دستی استان بابیان اینکه این هنر از رشته های بومی و شاخص استان به حساب  می آید گفت:براساس بانک اطلاعاتی هزار و ۲۰۰ نفر در این رشته فعالیت می‌کنند.

نبود مواداولیه درمنبت کاری

فتحی متصدی خانه هنرگفت: اما این هنرجویان با مشکلاتی نیزدست وپنجه نرم می کنند، نبود مکان ثابت، نبود مواداولیه مانند چوب و مغارها عمده ترین مشکلات هنرجویان می باشد.

 

گزارش ازناهیدخدادادی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منبت کاری میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی منبت کاری کنده کاری روی چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌شرقی مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بی‌نظیر عنوان کرد و گفت: در طول ۴۵ سال اخیر انقلاب اسلامی ۴۰ بار انتخابات و مراجعه به نظر مردم صورت گرفته که این در جهان بی‌نظیر است.

مالک رحمتی روز شنبه، هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراهای استان به کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور به نهادهای مردمی تاکید کرد و افزود: هر گونه وظیفه استانداری و فرمانداری‌ها که قابل واگذاری و تفویض اختیار به شوراهاست باید ضمن بررسی، واگذار شود و در این راستا نیز برای موفقیت در نظام مدیریتی با هر نسبت و محتوایی نیاز به اتحاد، انسجام، تعامل و همکاری مدیریتی وجود دارد و در نبود آن‌ها، بهترین برنامه‌ها نیز به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد.

وی توصیه‌هایی به اعضای شوراهای شهر و روستا در جهت عملکرد بهتر کرد و ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی شهرها، بخش‌ها و روستاها باید از نگاه‌های بخشی و کوتاه مدت به امور توسعه پرهیز کنند و برای موفقیت بهتر، به صورت بلند مدت و همه جانبه فکر کنند و آینده‌نگر باشند، همچنین باید منافع شخصی، گروهی و سازمانی را در گروه منافع عمومی و مردم ببینند و از نگاه‌های سلیقه‌ای پرهیز کنند.

وی اظهار کرد: شوراهای اسلامی باید نسبت به افزایش قیمت مسکن و اجاره‌ها حساس باشند و در کنار سایر متولیان مسکن، در زمینه تامین مسکن نیازمندان تلاش کنند و در این راستا نیز با داشتن روحیه تعامل، تعاون و همکاری بیش از پیش، داشتن قاطعیت و شجاعت در حفظ بیت المال، اعمال حداقل افزایش در عوارض، صدور پروانه و امور ساخت و ساز برای جلوگیری از بروز التهاب در بازار مسکن فعالیت مستمر داشته باشند.

رحمتی، گردشگری را مردمی ترین بخش صنعت دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای مقوله گردشگری و بوم گردی، نشاط عمومی و ورزش همگانی و قهرمانی، ارایه مشوق های مورد نیاز در کنار مشوق های قانونی در طرح جوانی جمعیت، نهادینه کردن شفافیت مالی و پاسخگویی در شوراها و شهرداری ها، هویت بخشی به بخش ها و روستاها و زیباسازی محیطی و معماری شهری با استفاده از نمادهای ملی و استانی ضروری است.

وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی باید فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی برای جوانان و نوجوانان برای مقابله با توطئه و خباثت های دشمنان را برنامه‌ریزی کنند، همچنین شوراها باید برنامه های ویژه برای نقش آفرینی بانوان در نظام اداری، مدیریتی و توانمندسازی روستاییان با محوریت جذب سرمایه گذار برای تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید ارائه کنند.

وی به نقش اساسی و تعیین کننده مردم در اداره جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدا درصدد حاکمیت و نقش تعیین کننده مردم در سرنوشت خود بودند که در این راستا نیز اراده مردم از رهبری تا شوراهای روستا حاکم است و این بزرگ‌ترین پدیده و دستاورد این نظام و انقلاب اسلامی است.

 استاندار آذربایجان‌شرقی، عملکرد مسئولان را حافظ دستاورد مردم سالاری دینی و انتخابات دانست و افزود: امروزه بزرگ‌ترین حامی مردم سالاری در عالم واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران است در حالیکه کشور های غربی دم از دموکراسی می‌زنند.

وی به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: فرمانداران، شوراها و هر فردی که دارای تریبون و نقش تاثیرگذاری بر مردم دارد باید مانند دور اول انتخابات مردم را برای انتخاب اصلح‌ترین و بهترین نماینده از حوزه‌های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، شبستر و میانه دعوت کنند.

جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز به توسعه و بهره‌گیری از سامانه ها برای پیشبرد اهداف تاکید کرد و گفت: طرح هادی توسعه مناطق روستایی و شهری تدوین شده است ولی در اجرا به مشکل برمی‌خورند و دلیل این امر این است که با طرح های جامع تفصیلی پیش نمی‌رویم و در این راستا با بهره‌گیری از سامانه ها می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم و امیدواریم امسال شاهد راه‌اندازی آن باشیم.

داوود عباسی، فرماندار شهرستان مرند نیز در این همایش به نگاه تحولی مدیریت و موضوعیت امورات استانی در نگرش و فرآیندها تاکید کرد و گفت: امروزه در روستا نگاه تولیدی به مصرف کننده تغییر پیدا کرده که ما باید این نگرش را تغییر دهیم.

وی به اجرایی طرح تکام در روستاها تاکید کرد و افزود: دغدغه همه فرمانداران و دهیاران آماده‌سازی زیرساخت‌ها و اجرای طرح تکام است که موجب پیشرفت و توسعه شهر و روستاها می‌شود.

وی تصریح کرد: کوچ معکوس به روستاها که باید زیرساخت‌های زیرساختی از جمله مدارس و مسائل بهداشتی مهیای این امر باشد

وی به وحدت و همدلی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد و گفت: شوراهای یکپارچه و همدل با همدلی، همراهی و هم‌زبانی توان توسعه، پیشرفت و آبادانی شهر و روستاها را خواهند داشت.

در پایان این مراسم از شورا های برتر استانی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • صخره‌نوردی بی‌نظیر بز‌های کوهی در طالقان (فیلم)
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود
  • عادی نیست که پرسپولیس از تیم دهم جدول ۱۰ گل بخورد | درویش در تمدید قرارداد اوسمار حوصله کند | او تیم را خلع سلاح کرد | آدم به کارهای اوسمار شک می کند
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم