Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بازدید خبرنگاران تویسرکان از کارگاه‌های مبل و منبت گلریز روستای اشترمل در قالب تور رسانه‌ای پیشکسوت هنر منبت کاری این شهرستان ضعف امکانات و نبود سرمایه را دلیل مهاجرت فعالان مبل و منبت از روستای اشترمل عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، عصر امروز خبرنگاران در قالب برنامه تور رسانه‌ای یک روزه از بخشی از کارگاه‌های منبت گلریز روستای اشترمل با حضور سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دهیار این روستا بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مبل و منبت‌های تولید شده با طرح‌های زیبا این روستا حتی از فاصله دور هم توجه همه را به خود جلب می‌کند، کار گلریز، هنر دست هنرمندان روستای اشترمل که عنوان ملی را برای شهر تویسرکان گرفته از ورودی روستا خودنمایی می‌کند. پس از بازدید از چند کارگاه نوبت به کارگاه پیشکسوت این هنرصنعت می‌رسد پس از سلام و احوالپرسی خبرنگاران پای صحبت این هنرمند تویسرکان، زاده روستای اشترمل می‌نشینند؛

این هنرمند پیشکسوت مبل و منبت گلریز خود را مرتضی کاروند، متولد سال ۱۳۳۰ و فرزند اشترمل معرفی کرد و گفت: ۱۴ سالگی به تهران رفتم و در سن ۱۶ سالگی یعنی سال ۴۶ برای یادگیری منبت‌کاری شاگردی استادان محمود مقدم و رضا مازندرانی را در تجربه‌ام دارم.

وی با اشاره به اینکه پس از چهار سال شاگردی این اساتید کار منبت را با اجاره مغازه‌ای به صورت مستقل آغاز کردم افزود: کار منبت آن زمان در روستا و حتی در تویسرکان هم رسمیت نداشت، سال ۵۸ کار منبت را بنده به روستای اشترمل آوردم. کاروند طرح‌های حکاکی شده روی چوب برگرفته از ذهن خلاق خود دانست و ادامه داد: مجوز منبت‌کاری سال ۵۲ را گرفتم بنابراین بنده یکی از باسابقه‌ترین منبت‌کاران هستم؛ هم‌اکنون هم کار منبت گلریز را از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر و ۳ بعد از ظهر تا ۱۰ شب با دست انجام می‌دهم.

کار بر روی درب‌های امامزاده صالح و امامزاده داوود تهران و دو چارچوب درب امام رضا(ع) از نمونه کارهای من است

وی کار بر روی درب‌های امامزاده صالح و امامزاده داوود تهران و دو چارچوب درب امام رضا(ع) را از نمونه کارهای خود عنوان کرد و گفت: خط قرآنی از آن آقای طالقانی است که من منبت کردم؛ البته کار نمایشگاهی اداره اوقاف بود و بنده قلم‌زنی کردم، خودم مستقیم این کار انجام نداده بودم.

این هنرمند پیشکسوت منبت گلریز نداشتن سرمایه جوانان روستای اشترمل را از مشکلات فعالان این عرصه به عنوان یک پیشکسوت خواند و بیان کرد: دست خالی نمی‌توان کار کرد برخی از فعالان این عرصه در فصول تابستان و پاییز دنبال کارهای دیگری برای کسب درآمد می‌روند.

وی با اشاره به اینکه تولید مبل و منبت تنها مختص اشترمل نیست بلکه در روستاهای جیجانکوه، سیدشهاب، میانده و احمدآباد هست افزود: چوب گردو از منطقه کردستان و چوب راش به صورت قاچاق از شمال و کمی هم از آن گرجستان است که البته این چوب راش گرجستان کیفیت آنچنانی ندارد روی کار و کیفیت آن تاثیر می‌گذارد.

کاروند بازار خرید مبل در این منطقه را به دلیل عدم امکانات ضعیف و نبود سرمایه و سرمایه‌گذار را دلیلی بر مهاجرت فعالان این عرصه به سایر نقاط کشور و استان دانست و تاکید کرد: برای پیشرفت این هنرصنعت و میراث ارزشمند باید فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نظارت کامل  ایجاد شده و اینکه انجام همه مراحل کار در شهرستان باشد که این امر نیاز حمایت دولت و ورود سرمایه‌گذاران را دارد.

وی با بیان اینکه سرمایه من هنرمند، هنر دست و فکرم است چراکه سرمایه مالی ندارم تصریح کرد: دولت می‌تواند سرمایه‌گذاری و نظارت کند و البته درصدش را بردارد نه اینکه رایگان کار کند.

این هنرمند پیشکسوت منبت گلریز تویسرکان با اشاره به اینکه فعالان این عرصه برای گرفتن مجوز باید عوارض، دارایی و مالیات بدهند اظهار کرد: با این شرایط منبت‌کار جواز نمی‌گیرند و کار می‌کنند.

وی کار کردن را خوش‌ترین لحظه زندگی خود خواند و با اشاره به اینکه به همراه همسرش پس از سال‌ها کار مجدد به روستای اشترمل برگشته است افزود: کار کردن گلریز باارزش است برای انجام این کار باید عاشق باشی چراکه کاری هنری و با ظرافت است؛ البته نباید دغدغه معیشتی داشته باشی وگرنه کار، کار دلی نمی‌شود.

۴۹۰ کارگاه مبل و منبت با اشتغال۷۵۰ نفر به صورت مستقیم در روستای اشترمل فعال است که اکثرا در حوزه گلریز کار منبت می‌کنند.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان نیز اظهار کرد: ۴۹۰ کارگاه مبل و منبت با اشتغال۷۵۰ نفر به صورت مستقیم در روستای اشترمل فعال است که اکثرا در حوزه گلریز کار منبت می‌کنند.

اسحاق ترکاشوند با اشاره به اینکه تلاش داریم با همکاری خوشه صنایع تکمیلی در مرکز تخصصی مبل و منبت شامل رویه‌کوبی، رنگ‌کاری و ... ایجاد شود افزود: فضای خالی مقابل مرکز تخصصی متعلق به شهرک صنعتی است که مقرر شده با قیمت صنعتی قبل به سایت نمایشگاهی برای ۴۰ واحد تبدیل شود.

وی با اشاره به برگزاری دو جشنواره مبل و منبت روستایی، تعداد نمایشگاه مبل و منبت روستای اشترمل را ۱۰ نمایشگاه دانست و گفت: ۵۰ نمایشگاه این هنر صنعت در شهرستان فعال است که ۱۰ آن در اشترمل که همه مراحل کار تولید در آن انجام می‌شود.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان با تاکید بر اینکه با ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان هزینه‌ها کاهش می‌یابد، مبنای آمار فعالان عرصه کار مبل و منبت را مجوز داده شده از میراث فرهنگی خواند.

وی از آموزش۶۰ نفر بانوی اشترمل در مرکز تخصصی مبل و منبت خبر داد و گفت: بانوان علاقه‌مند نیز می‌توانند از آموزش مبل و منبت در خانه صنایع دستی بهره‌مند شوند.

ترکاشوند با اشاره به اینکه سال ۹۱ نرخ صفر برای مالیات بر صنایع دستی مشروط بر اظهار نامه مالیاتی در نظر گرفته شده است افزود: متاسفانه مجوزهای صنایع دستی دو  سه ساله است، اگر فعالان این صنایع اظهارنامه مالیاتی خود را سر موقع تحویل دهند در واقع نرخ مالیات آن‌ها صفر محاسبه شده و از مالیات معاف هستند.

ترکاشوند در خصوص مبل و منبت تولید شده تویسرکان تصریح کرد: قیمت‌ این محصول تولیدی در سطح شهرستان ارزان‌تر، با کیفیت بالاتر و میزان منبت بیشتر است.

مدیر فنی خوشه مبل و منبت شهرستان هم از ایجاد مرکز تخصصی مبل و منبت به عنوان بازو برای انجام اقداماتی فنی به منظور کمک به فعالان این عرصه نام برد و اظهار کرد: امروز ما باور داریم که تولید مبل و منبت ما باید به صورت تکمیل انجام شود و مهم‌تر اینکه تولیدکننده‌ها هم خواهان برگشت ارزش افزوده به منطقه هستند.

بهرام ترکاشوند با اشاره به برگزاری دوره عملی و تئوری رنگ‌کاری مبل با همکار فنی و حرفه‌ای در روستای اشترمل برای ۱۸ نفر اضافه کرد: آزمون طی هفته آینده رویه کاری هم برای ۱۸ نفر به صورت عملی برگزار خواهد شد.

به دنبال این هستیم با کمک اتاق بازرگانی انجمنی را در حوزه صادرات مبلمان شهرستان با هدف ساماندهی و انسجام‌بخشی کار با کیفیت و قابلیت تشکیل دهیم.

مدیر فنی خوشه مبل و منبت شهرستان با اشاره به اینکه در بحث چوب‌شناسی و نجاران مباحث عارضه‌یابی آغاز شده است بیان کرد: به دنبال این هستیم با کمک اتاق بازرگانی انجمنی را در حوزه صادرات مبلمان شهرستان با هدف ساماندهی و انسجام‌بخشی کار با کیفیت و قابلیت تشکیل دهیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه رنگ‌کاری، رویه‌کوبی و چوب به دنبال این موضوع هستیم تاکید کرد: انشاءالله که بتوانیم تا پایان امسال اولین کار شناسنامه‌دار را با کمک میراث به بازار هدف عرضه کنیم.

بازدید از خانه صنایع دستی تویسرکان در خانه تاریخی «اقتداری» بخش پایانی این تور رسانه‌ای بود، کلاس‌های آموزشی میناکاری، مرواربافی، سنگ‌تراشی، منبت کاری و معرق‌کاری در این خانه برگزار می‌شود همچنین یک نمایشگاه از آثار این کلاس‌های آموزشی در این خانه در معرض دید عموم و فروش گذاشته شده است.

انتهای پیام/89010

منبع: فارس

کلیدواژه: مبل و منبت گلریز کاروند تویسرکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۵۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی

 گروه جهادی تالیان نور که مجموعه‌ای از دانشجویان عضو بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور هستند؛ در طول سال با شناسایی مناطق محروم به عنوان محدوده هدف و ارائه خدمات فرهنگی، پزشکی و بازسازی منازل آماده خدمت رسانی به مردم این مناطق هستند.

این گروه جهادی در اقدامی خدا پسندانه و جهادی منازل مردم مناطق محروم روستای دولت‌آباد آقا واقع در شهر قنوات را بازسازی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • استاندار هرمزگان: از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • فعال مطرح یهودی: ما به یک مهاجرت دسته جمعی از «صهیونیسم» نیاز داریم
  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی