Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - چوب‌های بی جان در دست هنرمندان قمی روح تازه‌ای می‌گیرند و از دست رنج آنان گل و بته‌های زیبایی روی پیکر مبل‌ها رشد می‌کند و در صنعت مبل سازی کشور خودنمایی می‌کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سمانه سادات فقیه سبزواری: هنر نزد ایرانیان است و بس... ضرب المثلی که از دیرباز بین مردم رایج بوده و هست که هنر منبت کاری با کاربردهای فراوان یکی از هزاران هنری است که ایرانیان را از نسلی به نسل دیگر آموخته‌اند و با توجه به اینکه ایران کشوری اسلامی است، هنرمندان منبت کار تلاش کردند که این هنر را مانند سایر هنرهای خود با نقوش اسلامی در هم آمیزند و بیش از پیش اعتقادات خویش را به رخ جهانیان بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قم یکی از شهرهایی است که در صنعت منبت کاری پیشتاز است و حرف‌هایی برای گفتن دارد تا جایی که قدیمی‌ترین اثر منبت کاری در قم پیشینه‌ای ۷ هزار ساله دارد و امروز زینت بخش تن چوبی مبل‌ها شده و نه تنها مرزهای این شهر را درنوردیده بلکه به دنبال عبور از مرزهای کشور است.

برای دیدن هنر دست قمی‌ها فقط کافی است به کارگاه‌های مبل در بازار کاسه گران سر بزنی، بوی چوب و صدای بریده شدن قطعات چوب تو را با خود همراه می‌کند و با دیدن نقوش زیبا که پیکرهای بی جان را روح تازه‌ای دمیده است تو را به شگفت می‌آورد لحظه‌ای گمان می‌کنی اینجا دنیایی دیگر است. در این لحظه دیدن جوانی که مشغول کنده کاری نقوش با قلم بر روی جسم چوب است تمام نقوش ذهنت را در هم می‌پیچد.

فعالیت ۱۲۰۰ کارگاه صنعت منبت در قم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از فعالیت ۱۲۰۰ کارگاه صنعت منبت در قم می‌گوید و ادامه می‌دهد: حدود نیمی از کارگاه‌های چوب استان قم در رشته منبت چوب فعالیت دارند که بعد از استان همدان افتخار دارند که بر سکوی رتبه دوم کشوری ایستاده‌اند.

محمود سیجانی از سه برابر شدن ارزش صادرات مبلمان و صنعت چوب قم نسبت به سال‌های گذشته خبر می‌دهد و عنوان می‌کند: هرچند به رشد سه برابری رسیدیم ولی رقمی معادل ۷۵ هزار دلار در صادرات مبلمان استان قم با توجه به ظرفیتی که صنعت چوب قم دارد چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

وی بازاریابی مناسب و شناسایی ظرفیت‌های صادراتی به عراق را از جمله راهکارهایی می‌داند که می‌شود این صنعت را بیش از پیش در سایر کشورها معرفی کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم همچنین گشایش دفتر توسعه صادرات استان قم را در شهر نجف مورد توجه قرار می‌دهد و عنوان می‌کند: این دفتر در راستای بازاریابی و شناسایی ظرفیت‌های صادراتی به عراق گشایش یافته که می‌تواند بستری مناسب برای تسهیل بازاریابی و توسعه صادرات به این کشور باشد.

در برخی ایام مانند شب عید بازار مبلمان داغ می‌شود و برخی از مردم برای تغییر دکوراسیون خانه‌هایشان مبل‌های قدیمی را با مبل‌های شیک و پر از زرق و برق که حاصل هنرمندان خوش نام قمی است عوض می‌کنند.

درب کارگاه مبل سازی که می‌روم و در نقوشی که مرد جوان بر پیکر بی جان چوب حک می‌کند به شگفت می‌آیم و مشتاقانه به حرکت دستانش روی نقوش ظرف چوب خیره می‌شوم که مردی میانسال با استکان چای و نعلبکی قند پهلو به داخل کارگاه مرا فرا می‌خواند.

خودش را رسول محمدی معرفی می‌کند و از روزگاری سخن می‌گوید که از کودکی در کنار پدرش مشغول بوده و امروز خودش کارگاهی دارد و همراه شاگردانش به تن بی جان چوب نقش زندگی حک می‌کنند.

هنرمندان قمی نقش عشق را بر تن بی جان چوب‌ها حک کرده به کار و صنعت مبلمان جلوه و شکوه خاصی می‌دهند

وی به طرح و نقش‌هایی که روی تاج و بدنه مبل‌ها جا خوش کرده‌اند اشاره کرده و می‌گوید: همه هنرمندان قمی در تولید و طراحی منبت کاری اشیای تزئینی و تشریفاتی مانند منبت کاری مبل‌های استیل فعالیت دارند و بیشتر از نقوش اصیل که شامل طرح‌های اسلیمی و ختایی یا گل و بوته است استفاده می‌کنند.

منبت‌کاری با چوب که از دیرباز به عنوان یکی از ظریف‌ترین صنایع دستی محسوب می‌شود؛ هنرمندان خلاق و با حوصله‌ای را می‌طلبد که از مواد اولیه ارزان و ساده، محصولاتی ارزشمند و با کیفیت خلق کنند.

حسین چیت ساز نیز منبت کار دیگری است که در همین راسته فعالیت دارد و می‌گوید: منبت کاری روی چوب کاری بسیار ظریف است و هنرمندان منبت کار با چند قلم و اسکنه‌ای فلزی ذهنیات خود را با خطوط کوفی، نقوش اسلیمی، ختایی و گل و مرغ و ... روی چوب کنده کاری می‌کنند.

این هنرمند، مبلمان را از جمله کالاهای لوکس عنوان می‌کند و می‌گوید: هنر دست هنرمندان قمی که نقش عشق را بر تن بی جان چوب‌ها حک می‌کند به کار و صنعت مبلمان جلوه و شکوه خاصی داده و آن را به صنعتی صادراتی تبدیل کرده است.

طراحی در هنر منبت کاری اگر حرف اول را نزند، مهم‌ترین و مؤثرترین نقش را دارد و هرچه طرح زیباتر و نقوش ظریف‌تر، جلوه مبل نیز بیشتر می‌شود.

حسین محمدی که سال‌هاست طراحی منبت کاری را بر عهده دارد، با اشاره به تفاوت‌های منبت کاری در گذشته و زمان کنونی، مطرح می‌کند: در گذشته منبت کاری با دست انجام می‌شد ولی امروز با ماشین صورت می‌گیرد. به این صورت که ابتدا طرح روی چوب کشیده می‌شود و بعد طرح با برش زدن جدا شده و پس از اسکن زیر دستگاه سیان سی می‌رود و برنامه به دستگاه داده می‌شود.

قم از قطب‌های صنعت مبلمان در ایران است و نزدیک به ۹۵ درصد از تولیدات این استان به شهرهای مختلف صادر می‌شود

این هنرمند پیشکسوت که معتقد است که حک نقوش روی تن چوب با دست زنده و پویاتر از همین کار با ماشین است، بیان می‌کند: هرچند که کار با دستگاه سریعتر انجام می‌شود ولی برای اینکه نقوش جان بگیرند با دست ظرافت کاری آن انجام می‌شود.

محمدی ادامه می‌دهد: نقش هنرمندانه که بر پیکره مبل جان گرفت، نوبت اتصال تکه‌های مختلف مبل می‌شود و پس از آماده شدن به مرحله رنگرزی می‌رسد که در کارگاه دیگری صورت می‌گیرد و در مرحله نهایی دوخت و دوز به زیباترین شکل ممکن روی آن صورت بگیرد و این صنعت پر زحمت برای خرید مشتریان آماده می‌شود.

جالب است که بدانیم بیش از ۵۰ درصد واحدهای فعال در صنعت چوب استان قم در عرصه تولید به ویژه تولید مبلمان فعال هستند که ۲۰ تا ۳۰ درصد چوبی که برای مبلمان سازی استفاده می‌شود از کشور گرجستان وارد می‌شود.

مبل قم از چوب‌های با کیفیت بالا تولید می‌شود

رئیس اتحادیه درودگران استان قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به جنس مبلمان تولید شده در قم عنوان می‌کند: تولیدات مبل قم از چوب‌های با کیفیت بالا تولید می‌شود و برخی از تولیدات که در سطح کیفی پایین‌تری هستند از چوب‌های متفرقه به تولید می‌رسند.

وی با تأکید بر اینکه تولید مبلمان با نقش منبت و تمام چوب حرف نخست را در تمام کشور می‌زند، می‌گوید: استان قم یکی از قطب‌های صنعت مبلمان در ایران محسوب می‌شود و نزدیک به ۹۵ درصد از تولیدات این استان به شهرهای مختلف کشور صادر می‌شود.

صفایی از اشتغال ۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت چوب استان قم خبر می‌دهد و عنوان می‌کند: تهران، خراسان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی از مهمترین شهرهای مراکز عمده صادرات مبل قم محسوب می‌شود.

هنر منبت کاری در صنعت مبل سازی موجب شده نام قم بیش از پیش در صنعت کشور بدرخشد و در آینده‌ای نزدیک این صنعت در جهان بدرخشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۴۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری

میثم کهربائی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ باعث شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، باعث شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها باعث شده علاقمندی به تولید از بین برود.

عضو هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیافتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصین مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری باعث می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

کد خبر 6089376 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم