Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارومیه - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی به فعالیت 25 هزار نفر در رشته های مختلف صنایع دستی این استان اشاره کرد و گفت: 500 کارگاه از حدود 2 هزار کارگاه صنایع دستی دارای مجوز استان در زمینه هنرهای چوبی، منبت کاری، ریزه کاری و معرق کاری فعالیت دارد.

جلیل جباری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 300 نفر از فعالان صنایع دستی نیز بیمه شده اند و در صورت فراهم شدن شرایط و بسترهای لازم تلاش می شود تا بیشتر هنرمندان صنایع دستی از خدمات بیمه بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جباری در خصوص وضعیت فروش محصولات صنایع دستی، گفت: صنایع دستی از جمله بخش هایی است که خواسته و ناخواسته تحت تاثیر رکود اقتصادی قرار گرفته و بازار چندان پر رونقی ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: مردم تنها توان خرید نیازهای اصلی و ضروری خود را دارند و همین توان اقتصادی مردم در فروش نرفتن یا کم فروخته شدن صنایع دستی تاثیرگذار است.
وی افزود: برای کمک به فروش محصولات هنرمندان نمایشگاه های مختلف صنایع دستی در طول سال برپا شده و محصولات صنایع دستی با استقبال گردشگران داخلی و خارجی مواجه می شود.
جباری هنرهای چوبی، معرق کاری، منبت کاری و ریزه کاری را از فاخرترین صنایع دستی استان برشمرد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی استان در سال های اخیر از رشد خوبی برخوردار بوده و همواره تلاش شده است تا هنرمندان این حوزه مورد حمایت قرار گیرند، گفت: در سال جاری از صندوق کارآفرینی امید و بانک های خصوصی 20 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به هنرمندان صنایع دستی اعطا شده است.
جباری افزود: همچنین مشخصات سه هزار هنرمند صنایع دستی استان در بانک اطلاعاتی صنایع دستی ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اظهار کرد: برای توسعه بازار فروش محصولات صنایع دستی، انجمن صادرات صنایع دستی با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و خود هنرمندان صنایع دستی به زودی راه اندازی می شود تا صادرات صنایع دستی به صورت قانونمند صورت بگیرد.
به گزارش ایرنا در آذربایجان غربی که رنگین کمانی از اقوام و ادیان مختلف بوده، صنایع دستی از تنوع بالایی برخوردار است و صنایع چوب در مرکز استان، قالی‌بافی و نساجی در جنوب استان و تراش سنگ در شمال استان شهرت یافته است.
40 نوع صنایع دستی توسط هنرمندان آذربایجان غربی تولید می‌شود که از جمله شاخص ترین آنها می توان به ریزه کاری، خراطی، منبت کاری، معرق کاری و مشبک کاری، پیکره تراشی، شیشه حرارتی، گلیم بافی، رودزی الحاقی اشاره کرد.
نساجی سنتی، سفال و سرامیک، هنرهای چوب، پوشاک سنتی، صنایع دستی فلزی و روی شیشه و دیگر پیشه های سنتی وابسته به صنایع دستی از جمله رنگرزی گیاهی و نخ ریسی سنتی از دیگر صنایع دستی فعال در استان است.
15 اثر از آذربایجان غربی در سال 1394 هجری شمسی نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را کسب کرد و امسال نیز 20 اثر در انتظار نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی بسر می برند.
جواد درویش زاده، نخستین هنرمند آذربایجان غربی است که در سال 1390 هجری شمسی در رشته منبت کاری موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی کشور شده است.
8135/3072
** خبرنگار: شهین بیدادرس ** انتشار: علیرضا فولادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۸۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور